Hvordan bliver jeg tømmer eller gulvlægger og tækkemand

Du starter Direkte efter 9. eller 10. klasse men du søger du ind (eller senest i august året efter), ansøger du gennem optagelse.dk senest den 1. marts. Du får skriftligt svar senest den 1. juni. Når du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse så søger du ind på Grundforløb 1. Under 25 år, men mere end 1 år siden, du gik ud af 9. eller 10. klasse Er det mere end 1 år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, og er du under 25 år, ansøger du gennem optagelse.dk. Find ansøgningsfristen under den enkelte uddannelse. Efter gymnasial uddannelse Hvis du søger optagelse efter en afsluttet gymnasial uddannelse, ansøger du gennem optagelse.dk – og hør nærmere om dine muligheder.

Over 25 år Er du fyldt 25 år, skal du kontakte en studievejleder og få vurderet dine kompetencer.

Når du går på Grundforløb 1 – og gerne vil på Grundforløb 2 Hvis du allerede går på Grundforløb 1, uanset hvilken skole du går på, og du gerne vil søge ind på Grundforløb 2, skal du kontakte til studievejleder for den uddannelse, som du gerne vil søge ind på.

Når jeg er færdig, så skal der arbejdes igennem! Der, er firmaer som er et godt sted og være i lærer hvor jeg er i lære, har vi det meget frit. Vi får en opgave, og så skal vi selv finde ud af at løse den. Den eneste måde, du får erfaring på, er ved at løse det selv men stadig er godt at have nogle som også er godt til at lærer en Deres erfaring så man ikke laver fejl og man ikke bliver lært godt op. Så når du møder en lokal håndværker er det altid en god ide om han kender nogle gode mester hvor de er gode til at have lærlinge. Både for at være hurtig til at skabe kontakt og også for at hører hvad der sker i branchen.

– Det er rigtig vigtig, at folk vil faget. Hvis man slet ikke ved noget om det på forhånd, er læringskurven måske en smule stejl. Men så længe du gider det og arbejder seriøst, skal du nok komme efter det.

En tømrer bliver ofte ansat i en tømrer- eller snedkervirksomhed eller hos en entreprenør indenfor byggesektoren. Du kommer til at arbejde med både nybygning og ombygning samt renovering af gamle bygninger. For eksempel arbejder tømrere med at lægge gulv, sætte lofter, spær og tagplader op, opstille træskillevægge og sætte døre og vinduer i. Derudover kan du arbejde med forskallingsarbejde, hvilket vil sige, at du skal lave de forme, som benyttes til betonstøbning i forbindelse med bygning af havne og broer. Der er også noget, der hedder en alutømrer. De arbejder med bærende konstruktioner og vinduer, tage og aluminiumsinddækninger. De opstiller ligeledes skillerum og døre på aluminiumskonstruktioner.

Tømreruddannelsen er en erhvervsuddannelse, som går ud på at lære et håndværk. Det kræver, at du har gejsten til at øve dig igen og igen og tør tænke selv og tage ansvar. Fra dag ét har du materialer og værktøj mellem hænderne, og du begynder at lære, hvordan man kobler håndværk med teori for at skabe fede resultater. Fx bygninger, som andre mennesker har brug for. Under din uddannelse vil du stå over for rigtige kunder, der forventer god service og gode løsninger fra dig – og dine kolleger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *