Nationalbanken stopper tryk af flere pengesedler

Danskerne anvender i stadig større grad Dankort, Mobilepay samt betaling via. netbank. Der er en generel tendens til, at gammeldagskontanter slet ikke bliver anvendt i samme grad som tidligere. Dette har gjort, at Nationalbanken nu har slået fast, at de pr 2016 ikke længere vil trykke sedler. Dette skyldes, at det ikke længere kan betale sig. Dette skriver BT i en artikel den 20. oktober.

Dog bliver det dog ikke sådan, at der ikke i fremtiden vil blive trykt flere pengesedler. Der vil fortsat blive trykt pengesedler, men der vil dog ikke være Nationalbanken, der står for at gøre dette. Der vil i stedet for blive trykt både pengesedler såvel som mønter andre steder, og dette er en af de ting, man gør, for at man på statsligt plan kan komme til at spare penge.

Denne ændring der vil blive foretaget fra 2016 vil medføre, at Nationalbanken vil opnå en besparelse på 100 millioner kroner.

Det vil i øvrigt også fortsat forholde sig sådan, at det er Nationalbanken, der er pengeudstedende. Det er dog blot selve fremstillingen af mønter og sedler, der ikke vil blive foretaget af dem fremadrettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *